Hoito-ohjeet


Tarkista aina liinan mukana toimitettu hoito-ohje. Liinat suositellaan pestäväksi ennen ensimmäistä käyttökertaa, jotta liina pehmenee ja tiivistyy.

Useimmat Didymos kantoliinat voi pestä pesukoneessa. Käytä nestemäistä pesuainetta. Älä käytä lainkaan huuhteluainetta. Puuvillaiset liinat sekä puuvilla-pellavaliinat pestään 40-60 asteessa.

Useimmat villaa sisältävät Didymos liinat voi pestä koneessa 30 asteessa ja mielellään villaohjelmalla tai
hienopesuohjelmalla. Säädä koneen linkous pienimmälle nopeudelle, esim. 400 rpm.

Silkkiä tai kashmirvillaa sisältävät liinat pestään käsin ja viileässä vedessä.

Puuvilla- ja pellavaliinat voidaan kuivata kuivausrummussa alhaisessa lämpötilassa, mutta muista, että kuivausrumpu kuluttaa kangasta nopeammin. Villaa tai silkkiä sisältävät kantoliinat kuivataan narulla tai lappeellaan.

Puuvilla ja pellavaliinat silitetään keskikuumalla, ja höyryn käyttäminen on suositeltavaa erityisesti pellavaliinoille. Höyrysilitys pehmentää liinaa. Villa ja silkkiliinat silitetään alhaisimmalla lämpötilalla.

Didymos kantoliinojen kutistuminen ensimmäisessä pesussa on normaalia ja kaikissa liinoissa on kutistumisen varalta ylimääräistä mittaa (noin 5-10 %). Pesussa kudottu liinakangas myös tiivistyy ja saavuttaa optimaalisen tiheyden.

Eniten kutistuvia ovat puuvillaiset ja pellavaiset liinat. Kangas kutistuu voimakkaammin jos peset ja kuivaat liinan ohjelämpötilaa kuumemmassa.

Pflegehinweis Gewebe_en
Didymoksen pesuohjeet eri materiaaleja sisältäville liinoille.